Flokkar
Kunning

Venja ljóð og bókstav


Til foreldrini: Teir reyðu bókstavirnir eru sjálvljóð, og teir ljóða, sum teir eita ella næstan líka. Teir bláu eru hjáljóð, teir mugu hava eitt annað ljóð at hjálpa sær. t.d. á: er eitt sjálvljóð, eitur á og ljóðar á, sum í ál/lás. S er eitt hjáljóð, ljóðar sss sum í sól, men dugir ikki at siga sítt navn sjálvur, má hava e at hjálpa sær at siga sítt navn (ess)

Annars stendur ein frágreiðing í Súluni, sum er til foreldrini at lesa. Hetta er um, hvussu Súlan verður brúkt. Vit hava ikki fyri í Súluni, hon er til bókstavagjøgnumgongd í skúlanum. Men tit eru vælkomin til at gjøgnumganga ta síðuna, sum vit hava havt í skúlanum saman við tykkara barni. Tit kunnu syngja sangin og lesa tekstin fyri barninum ella saman við tí. 

 

Sí viðfesta skriv : Hjálp vit hava lús!

Mín Blóma

Í kristni hevur 1.d havt um skapanina og sangin “Hvør skapti blómurnar”. Sangurin sigur, hvør skapti heimin og alt, vit síggja. Síðani hava tey gjørt hvør sína blómu, sum fer at fylgja teimum fyrstu skúlaárini.
Næmingarnir eru eins og blómurnar, sum verða settar í urtagarðin, sum er skúlin. Hvør blóma skal røktast fyri at vaksa og bera ávøkst. Júst so er við sosiala samfelagnum, har næmingarnir í flokkinum hava ábyrgd av at geva hvørjum øðrum ein góðan dag. Blómurnar eru ymiskar, tí júst ymiskleikin gevur eina sterka heild.

Føroyskt

Flokkurin hevur fingið nýggja lesibók við heim "Sólin sá lás í á", sum hoyrir til Súluna. Tá ið tey hava fyri at lesa, skulu tit fyrst hyggja at og tosa um myndirnar, sum hoyra til tekstin. Myndirnar stuðla, soleiðis at lættari verður at lesa. Tit foreldur kunnu lesa tekstin fyrst, tað meta tit sjálvi um.

Tað, sum børnini skulu lesa heima hesa vikuna, er fyri summi heilt lættur tekstur, meðan hann fyri onnur hevur passaligt støði
Fyri øll er tað av stórum týdningi at lesa væl uppá heima. Tað er av stórum týdningi at lesa nógvan lættan tekst fyrstu tvey árini í skúlanum, so børnini gerast so góðir og neyvir lesarar sum gjørligt.


1. Les fyrst einaferð.


2. Lesið so einaferð afturat. Fá øll orðini rætt og leggið tilmerkis, um børnini steðga á við (komma) og punktum. Duga tey at leggja tónalag í, tá ið tey lesa t.d. við spurnartekin?


Tað er ein góð kensla hjá børnunum at duga at lesa lættan tekst væl.